Vettel szingapúri harmadik helyével szinte lehetetlen helyzetbe került a bajnoki címért folytatott harcban, már negyven pont a hátránya Lewis Hamiltonnal szemben. Adrian Newey, aki korábban négy világbajnoki címet szerzett Vettellel, nagyon is megérti a német reakcióit.

“Sebastian iszonyatosan keményen dolgozik, talán senki sem önkritikusabb nála” – mondta Newey. “Ha van gyengéje, akkor az pont az, hogy a pillanat hevében hajlamos buta hibákat elkövetni. Ha az élen áll, akkor szinte verhetetlen.”

“De az emberek különböző módon kezelik a nyomást. Az autóban nemcsak saját magáért felelős egy versenyző, hanem az egész csapatért. Vannak, akiket ez nem izgat annyira, például a finneket.”

“De vannak mások, akik nagyon is megérzik a vállukra nehezedő nyomást egy bajnokság végén. És minél keményebben dolgozik egy versenyző, annál jobban érzi a nyomást. Ez különösen igaz Sebre.”

“Hogy idén megcsinálja, legalább egy kiesésre szüksége lenne Lewis részéről. Egyébként pokoli kemény lesz.”

Ha valamibe, akkor talán éppen abba kapaszkodhat Vettel, hogy mostantól lényegében az esélytelenek nyugalmával futhat neki az összes hétvégének, se neki, se a Ferrarinak nincs veszítenivalója. Ez talán megnyugtatja a csapatot, és Vettel biztosan nem adta még fel.

“Nem valami jó, amikor a bajnokság vége felé pontokat veszítünk ahelyett, hogy faragnánk a hátrányból. De még sok futam van hátra, van egy kis időnk. Elég egyértelmű, hogy ha az összes hátralévő versenyt megnyerjük, biztonságban vagyunk. Ezt a célt kell kitűznünk magunk elé” – fogalmazott Vettel.