Fernando Alonso nagyjából kihozta a maximumot a McLaren-Renault-ból a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj időmérőjén, ez pedig a Q2-es kiesést, de abból a legjobbat, a 11. helyet hozta számára.

A kétszeres világbajnok egyenesen tökéletesnek nevezte az eredményt, sokat nyerhet ugyanis vele vasárnap.

“Jó volt. Ami engem illet, egész hétvégén versenyképes voltam, és ahogy tegnap is mondtam, versenyben voltunk a Q3-as továbbjutásért. A pálya tiszta oldaláról akartam rajtolni, szóval a 11. hely tökéletes. Remélem, hogy előrébb tudok lépni és jó pontokat hozok majd!”

“Szabadon választhatok gumit a rajthoz, ami nagy segítség lesz, két-három autót is megelőzhetek így. Bár mindig jó a Q3-ba jutni, fontos volt, hogy a versenyen ne kelljen használni a hiperlágyat. A 10. helyről, hiperlágyon rajtolva nehéz vasárnyp következett volna.”

“A hiperlágy az időmérőn 2,5 másodpercet jelent, de hosszú etapon szörnyen kopik és szemcsésedik. Ha pedig korán ki kell menni cserélni, és aztán forgalomba tész vissza, lőttek is a versenynek. Az előlem indulóknak óvatosnak kell majd lenniük a hiperlágy kopása miatt, én pedig bízom benne, hogy keményebb keveréken sokkal hosszabb etapot vihetek. Persze így is kemény, bonyolult csata jön majd a pontokért” – magyarázta Alonso.