Belgiumban a McLaren finoman szólva sem volt versenyképes, ám Fernando Alonso minden bizonnyal nem olyan korán és főleg nem úgy szerette volna befejezni a spái futamot, ahogy az történt.

A spanyol már az első kanyarban búcsúzott, miután a féktávot alaposan elmérő renault-s Nico Hülkenberg hátulról akkora erővel lökte meg, hogy a McLaren a levegőbe repült és Daniel Ricciardo Red Bullját is érintve Charles Leclerc Sauberjén landolt.

“Nem volt olyan szörnyű. A legfájdalmasabb napom a kedd volt. Vasárnap nem volt gondom, még hétfőn is jól voltam nagyjából, de kedden, amikor felébredtem, a hátam jelentkezett. Fájt-fájogatott. De tegnap már rendben volt, ma is, szóval minden oké azóta” – mondta Alonso csütörtökön Monzában.

A spanyol a balesetben a csuklóit is megrántotta egy kicsit:

“Már azok is rendben vannak. Vasárnap fájt egy kicsit, és még most is érzek bennük egy kis meleget, mert fogtam a kormányt, amikor Leclrec-rel ütköztem, de napról napra jobb, holnapra már rendben lesz szerintem.”

F1: Alonso nagyon megütötte magát Spában 1

Az ütközés és a becsapódások miatt gyakorlatilag totálkáros lett Alonso autója, tulajdonképpen csak a motor maradt meg Spából Monzára.

“Sajnos új kasztni kell. Azt hiszem, az egyik téli tesztelésen vagy korai hétvégéken használt kasztnit kapom meg, szóval már használtuk, de igen, cserélünk. A motor rendben lehet, de majd az első edzésen derül csak ki. Péntekre berakjuk, hogy kiderüljön, jó-e. Vasárnap még kétséges volt, de hétfőn, kedden a csapat mindent átvizsgált rajta, remélhetőleg jó lesz és azt tudom használni. Viszont az egész autónak annyi lett, nem is csak a kasztninak, hanem a padlólemeznek, az első szárnynak is, olyan elemeknek is, amikből nincs sok tartalékunk. Szóval drága bukás volt” – magyarázta a kétszeres világbajnok, hozzátéve, hogy már csak egy-egy jelenlegi specifikációjú elemeik vannak, újabb sérülések esetén régiekhez kellene visszatérniük.

Alonso amúgy rendes körülmények mellett nem sokat vár Monzától, a McLarennek csak a kármentés lehet a cél a számukra nagyon nem kedvező pályán.

“A spái és ez a hétvége a két legrosszabb a naptárban számunkra. Nem hiszem, hogy jelentősen változna a helyzet Spához képest, kemény lesz nekünk. Igyekszünk majd, és talán jön egy vizes időmérő vagy futam vagy valami, ami esélyt adhat. De száraz körülmények között szombaton és vasárnap is nagyon nehéz dolgunk lesz.”