A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton már várja, hogy új edzéstervvel készüljön a jövő évi bajnokságra. 2019-től ugyanis az autóktól külön lesznek mérve a versenyzők, el kell érniük (akár ballasztsúlyokkal, ha szükséges) a 80 kg-os minimumtömeget.

Hamilton jelenleg 66 kg-ot nyom, de elmondása szerint jelenlegi testtömege a kényelmes szint alatt van. A brit elismerte, hogy néhány kilót fel fog szedni, amíg az nem megy teljesítménye rovására.

„Az ideális testtömegem kicsit több mint a jelenlegi, és minden évben a pilóták, különösen a magasabbak, nyomás alatt vannak, hogy fogyjanak. Jövőre a szabályok változnak, ezt jó dolognak tartom. Izgatottan várom, hogy növelhessem a bevitelemet, és kicsit nehezebb legyek. Így sokkal erősebb leszek, de gyors szeretnék maradni” – mondta a Mercedes pilótája.

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés, Ápr 10., 2018, időpont: 11:06 (PDT időzóna szerint)

„Ha nagyobb, testesebb az ember, nem lesz gyorsabb. Emellett nőhet a tömegközéppont is, amit viszont nem szeretnék. Várom a jövő évi tréningprogramom, egy új sportolót faraghat belőlem” – zárta Hamilton.