Az idei szezonban a Mercedes legnagyobb gyengéjének az tűnt, hogy forró körülmények között jelentősen visszaesett a csapat teljesítménye. A Mercedes forró aszfalton nem kezelte túl jól a gumikat, a Magyar Nagydíjon azonban közel 60 fokos aszfalton is simán nyert a pole-ból induló Lewis Hamilton.

Az angol sikerében kulcsszerepet játszott, hogy az ultralágy gumik meglepően jól bírták a hőséget, így a Mercedes simán meg tudta csinálni az egykiállásos stratégiát.

“A tiszta levegő nagy szerepet játszik, de számunkra is kissé rejtélyes, hogy néha jól teljesítünk egy gumin, a másikon meg nem” – mondta Wolff. “A Hungaroringen a Ferrarinál pont fordított volt a helyzet, mint nálunk.”

“Minél több adatot gyűjtünk, annál jobban értjük a helyzetünket, mindenképp jó érzés azonban, hogy a Magyar Nagydíjat közel 60 fokos aszfalton nyertük meg.”

“Ez valami olyasmi volt, amiről még mi sem gondoltuk, hogy megvalósítható számunkra. Ez jó érzésekkel tölt el, azt jelzi, hogy sikerült előrelépnünk, és versenyképesebbek lehetünk a jövő forró versenyein.”