Sebastian Vettel hátránya 24 pont Lewis Hamiltonnal szemben a bajnokság nagyjából felénél, de kilenc futam alatt még könnyedén fordulhat a kocka. Az év egyébként kicsit hasonlít a tavalyihoz: akkor a Ferrari csinálta meg erőn felül az év első felét, Vettel vezetett is (14 ponttal) a Magyar Nagydíj után, de a nyári szünet után végül tarolt a Mercedes.

Most minden adott ahhoz, hogy fordítva történjen meg ugyanez, mert a Ferrari autója nagyon erősnek tűnik, de különböző okokból eddig nem tudták belőle kihozni a maximumot a versenyzők.

“Hullámzó ez az év, egyszer erre, máskor arra billen a mérleg nyelve” – mondta Vettel. “Ha így marad, a kiegyensúlyozottság lesz a kulcs. A hibámmal nem könnyítettem meg a saját helyzetemet Németországban, de ez a versenyzés része, ilyesmi néha megtörténik.”

“Tavaly elveszítettük a bajnokságot, aminek az első számú oka az volt, hogy az autó nem volt elég gyors a szezon döntő szakaszában. A kiesések valójában nem sokat számítottak.”

“Az idén viszont kiderült, hogy az autónk hatékonyabb, erősebb, és még rengeteg potenciál rejtőzik benne. Sok fejlesztésünk van előkészületben, amelyekkel mind fejlődhetünk. Izgalmas második félév áll előttünk!”

A Magyar Nagydíj után Hamilton is azt mondta, hogy egyáltalán nem érzi a kezében a vb-címet, kilenc futam alatt még bármi megtörténhet.