Noha a Ferrari tavaly csak második lett a konstruktőri versenyben, a pusztán a Forma-1-ben való szereplése miatt járó, 52 millió fontos bónusznak köszönhetően a legnagyobb pénzdíjnak örülhet idén. A Ferrari 147,2 millió fontot (53 milliárd forint) kap, miközben a tavalyi bajnok Mercedes 128,8 millió fontot könyvelhet el bevételként.

A Racefans által közzétett táblázat első oszlopában a mindenkinek egyformán járó részesedés szerepel, de ez csak akkor jár, ha az adott csapat az elmúlt három évben legalább kétszer a konstruktőri bajnokság első tíz helyezettje között zárt. A Haas – új csapatként – tavaly még nem részesülhetett ebből a pénzdíjból.

A második oszlopban szereplő számok a konstruktőri bajnokságban megszerzett helyezés alapján járnak, az elsőnek a díjalap 19 százaléka, az utolsónak a 4 százaléka jár.

A harmadik oszlop a Ferrari különbónusza, a negyedik a Ferrarinak, a Mercedesnek, a Red Bullnak és a McLarennek járó különbónusz, míg az utolsóban a Mercedesnek és a Red Bullnak járó extrabónusz szerepel.

Hiába lett tavaly csak kilencedik, a McLaren a bónuszok miatt mégis a negyedik legmagasabb pénzdíjnak örülhet.

F1: Kaszál a Ferrari, itt vannak a 2018-as pénzdíjak 1