A Mercedes csütörtökön bejelentette, hogy szerződést hosszabbított Lewis Hamiltonnal, pénteken pedig Valtteri Bottas jövője is rendeződött. Nagyon valószínű, hogy hamarosan a Red Bull is hosszabbít Daniel Ricciardo, ez pedig aztán a Renault versenyzői felállását biztossá teheti, hiszen így maradhat majd náluk Carlos Sainz.

Hátrébb már nem feltétlenül érvényesül ez a dominóeffektus, de Fernando Alonso helyzetének is tisztázódnia kell előbb-utóbb, hiszen a kétszeres világbajnok spanyolnak egyelőre nincs szerződése 2019-re a McLarennel.

A kétszeres világbajnoknál nem egyszerűen az a kérdés, hosszabbít-e a csapattal, hanem az, hogy egyáltalán marad-e a Forma-1-ben, vagy inkább a hosszútávú világbajnokságban (WEC), esetleg az amerikai Indycarban folytatja.

“Hogy őszinte legyek, júniusban, júliusban nem volt időm gondolkodni. Elég húzós hónapom volt” – mondta, utalva arra, hogy a Le Mans-i 24 órással együtt nyolc héten belül a hockenheimi lesz a hatodik versenyhétvégéje.

“Talán majd augusztusban, amikor a strandon napozgatok, lesz egy kis időm gondolkodni.”

A McLaren a három siralmas hondás év után hiába váltott 2019-re Renault-motorokra, a wokingi csapat továbbra is versenyképtelen, a Német Nagydíj pénteki második edzésén Alonso csak saját csapattársát és a Williameseket megelőzve lett a 17., 1,7 másodperccel elmaradva az ugyanazt az erőforrást használó Red Bulltól.