A McLaren jelentős javulása továbbra is várat magára, így a bár Fernando Alonso legutóbb, Silverstone-ban bezsebelt egy 8. helyet, alapvetően inkább fenntartással, mint bizakodva fut neki a hétvégi Forma-1-es Német Nagydíjnak.

“Tudjuk, hogy dolgoznunk kell az időmérős teljesítményünkön, hogy jó esélyeink lehessenek vasárnaponként, ugyanakkor azt is láttuk, hogy a versenyeken azért képesek vagyunk előrébb jutni és pontot szerezni, szóval Németországra is ez a cél.”

“Szeretek Hockenheimben vezetni, háromszor győztem is ott, így jó visszatérni az egyéves kihagyás után. A pálya igazi klasszikusnak számít, élvezet vezetni rajta, és akad pár előzési lehetőség is – idén még egy plusz DRS-zóna –, így remélhetőleg versenyben lehetünk majd a körülöttünk lévőkkel.”

“A nyári szünet előtti két verseny (a Német és a Magyar Nagydíj) két nagyon különböző pályán lesz. Keményen kell majd dolgoznunk, hogy a lehető legjobban eltaláljuk a beállításokat mindkettőre. Tisztában vagyunk vele, hogy ezen a hétvégén nem igazán fekszik majd nekünk a pálya, de mindent beleadunk majd, ahogy mindig.”