Bár a három élcsapattól továbbra is messze vannak, a Renault-nál szorgalmasan dolgoznak a gyári alakulat felépítésén. A cél, hogy 2020-ra már a győzelmekért küzdjenek, így jövőre elvileg már a dobogós helyezések jöhetnek a sorban.

A Renault jelenleg Nico Hülkenberggel és Carlos Sainzcal versenyez, ám a spanyol pilóta sorsa egyelőre bizonytalan, amíg nem dől el Daniel Ricciardo jövőjének kérdése, addig az sem biztos, hogy Sainz marad a franciáknál (a Red Bull ugyanis csak kikölcsönözte őt az idei évre, ha szükség van rá, visszahívhatják).

“Nem kapkodunk (a jövő évi felállást illetően), azt is meg kell még látnunk, milyen mellékhatásai lesznek a Red Bull motordöntésének. De általánosságban a jelenlegi versenyzőink jól teljesítenek, szeretnénk megtartani őket. Ugyanakkor nyugodt vagyunk, mert ha jó az autónk és szépen fejlődünk, válogathatunk is a pilóták közül” – mondta a Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul.

Akár még a francia márkával 2005-2006-ban világbajnoki címet szerző Fernando Alonso is bejelentkezhet, hiszen a mclarenes küszködésnél a Renault is sokkal ígéretesebb…

“Azt hiszem, Fernandónak előbb azt kell eldöntenie, mit is akar, azaz marad-e az F1-ben vagy sem. Nagyra tartjuk Fernandót, de minket jobban érdekelnek az olyan versenyzők, akik hosszú távon szeretnének velünk lenni. Persze akár Alonsóval is megegyezhetünk, de egy évnek nem lenne értelme” – szögezte le Abiteboul.