A Forma-1-es Brit Nagydíj első szabadedzésének egyik érdekes epizódja volt, amikor a mclarenes Fernando Alonso és a haasos Kevin Magnussen egymásra talált a pályán, és annak ellenére, hogy csak gyakorlásról volt szó, a dán a már máskor is látott, indokolatlannak tűnő keménységgel próbálta leterelni a spanyolt a pályáról, aki viszont nem hagyta magát.

A történteket a stewardok vizsgálat alá is vonták, ám büntetés nem született. Alonso nem volt ezzel elégedett, úgy sejti, egyszerűen nem akartak újabb megrovást adni Magnussenek, az ugyanis már 10 helyes rajtbüntetést vont volna maga után.

“Az első esetben (Magnussennel) én nem igazán voltam benne, egyszerűen csak háromszor is erőszakoskodott a pályán, de a versenybírók úgy döntöttek, hogy ez nem ér büntetést. Feltételezem, hogy az, hogy már így is van két megrovása, harmadik büntetést vont volna maga után, olyan ez, mint a fociban, amikor az a játékos, akinek van már egy sárgája, megúszik bizonyos dolgokat. Így megy ez a Forma-1-ben” – füstölgott a spanyol.

Alonso a második edzésen a sauberes Charles Leclerc-rel is csatázott, előzgették egymást, de ezzel semmi problémája nem volt a kétszeres világbajnoknak:

“Teljesen különböző dolog, ami Magnussennel történt az első edzésen, és ami Leclerc-rel a másodikon. A második edzésen csatáztunk egy kicsit Leclerc-rel, mert jó tudni, hogyan viselkedik az autó a versenyen, forgalomban. Ki akartam próbálni ezt is, Charles-lal pedig mindig higgadt a küzdelem, mert nagyon tehetséges versenyző, így ki lehet élvezni a pillanatot.”

Alonso nem ment rosszul, a második edzésen a 6. leggyorsabb volt, de a mclarenes nem bízta el magát:

“Az autók nem változtak sokat ezen a tripla hétvégén, szóval nem számítok az erőviszonyok változására. Szerintem vérre menő csata lesz a középmezőnyben. A Haas valószínűleg mindannyiunk előtt jár majd, aztán rögtön mögöttük a Renault és a Sauber sem nagyon lemaradva. Bízzunk benne, hogy ez a pálya jobban fekszik nekünk, mint az előző kettő, és közelebb lehetünk majd a Q3-hoz, mint Franciaországban és Ausztriában.”