Sebastian Vettel számára nem is elsősorban a peches szingapúri rajtbaleseten, sokkal inkább az ázsiai szakasz két műszaki hibáján ment el a tavalyi világbajnokság. Pedig Vettel a Magyar Nagydíj után még úgy mehetett nyári szünetre, hogy nála volt az előny, a szezon második felében azonban a Mercedes kíméletlen volt.

“A szezon első részében nagyszerű eredményeket értünk el idén” – mondta Vettel. “Úgy érzem, hogy az idei autóban a tavalyinál is nagyobb potenciál van, itt-ott nem is tudtuk a maximumot kihozni belőle. Ezt az autót még jócskán lehet továbbfejleszteni.”

Vettel szerint a Ferrari tavaly éppen a fejlesztési versenyben maradt alul. “Nem voltunk elég erősek ahhoz, hogy csatában legyünk a Mercedesszel. A szezon végén sok pontot hullajtottunk el.”

“Nem tudom, az idei szezon vége hogyan alakul majd, de ha lesz mivel harcolnunk, ez egy jó év lesz.”

Noha Vettelnél az idén már becsúszott két elkerülhető hiba Bakuban és Franciaországban, a német így is vezeti a bajnokságot. Korábbi csapatfőnöke, Christian Horner szerint Vettel most jobb, mint a Red Bull-os időszakban.

“Jól végzi a dolgát” – így Horner. “A Paul Ricard-on becsúszott egy ütközés, de sokkal komplettebb versenyző, mint korábban volt.”

“A Ferrarinál töltött évek megerősítették a karakterét, versenyzőként sokkal érettebbé vált. Ha csak egy hangyányi esélye is lesz a vb-címre a nyári szünet után, nehéz lesz őt legyőzni.”