A McLaren a héten átalakította a csapatvezetést, miután az eddigi versenyfőnök, Eric Boullier az eredménytelenség, a javulás hiánya miatt lemondott. Az átszervezés után Simon Robert felel a tervezésért, a gyártásért és a logisztikáért, Andrea Stella versenyhétvégék műszaki főnöke, míg az év eleje óta tanácsadóként alkalmazott veterán sztárversenyző, Gil de Ferran az új sportigazgató.

Silverstone-ban Fernando Alonsót is megkérdezték az őt tavaly az Indy 500-on segítő de Ferranról, arról, mit ad majd hozzá a munkához a brazil veterán szárversenyző, így felelt:

“Nem tudom, én csak vezetem az autót. Ha Zak (Brown, cégvezér) hogy ezután egyesek más munkát végeznek a csapatnál, akkor az azért van, mert így látja a legjobbnak. 100 százalékosan bízom Zakben, 100 százalékosan bíztam Ericben is, mindig bízom a főnökökben, mert ők azok, akik minden információval tisztában vannak. Mi csak az autót vezetjük” – állította Alonso, ellentmondva Brown korábbi kijelentésének, miszerint kikérte a spanyol véleményét a személycserék előtt.

A kétszeres világbajnoknál azért rákérdeztek konkrétan is, hogy ő irányítja-e a McLarent:

“Nem, nem hiszem. De valószínűleg több tapasztalatom van, mint bármelyik versenymérnöknek. A versenymérnököm a hatodik F1-es évében van, a teljesítményért felelős mérnököm a negyedik évében, a gumimérnököm a kilencedik évében van, én meg a 18.-ban. Szóval bizonyos dolgokról visszajelzést adok, a korábbi csapatoknál, a különböző gumikról vagy épp az eltérő időjárási körülményekről, húzós pillanatokról szerzett tapasztalataim alapján. De így van ez minden pilótánál.”

Alonso végül hitet tett a McLaren-vezér Zak Brown mellett is:

“Zakkel annak ellenére is nagyon szoros kapcsolatunk van, hogy nemrég ismertük meg egymást. Ahogy már mondtam, igazi versenyző, érti a versenyzés iránti elkötelezettséget, és szerintem jó vezető lesz a McLaren jövője szempontjából. Bízom benne, még ha nem is ő tervezi az autót. De nem is Flavio (Briatore, Renault-főnök) tervezte az autót, ő a vezér volt, és szerintem Zak is igazi vezető, szóval jó lesz.”