Hülkenberg klasszikus elfüstölést mutatott be Ausztriában, a hibát a turbófeltöltő okozta. Daniel Ricciardónak hasonló jellegű hibája volt Kínában, de csak most, Hülkenberg problémája után vált világossá, hogy mi lehet a baj az alkatrésszel.

A turbófeltöltőt nem érintette a Renault Kanadában debütált nagy motorcsomagja, vagyis Hülkenberg még ugyanazt a specifikációt használta, amelyik Kínában meghibásodott.

Az ausztriai hiba menthetetlenné tette Hülkenberg turbóját, ezért Silverstone-ban új, módosított darabot kap, ami a Renault reményei szerint megbízhatóbban működik majd.

“Daniel sanghaji meghibásodása után tudtuk, hogy ez a hiba minket is fenyeget” – ismerte el Cyril Abiteboul, a Renault főnöke. “Silverstone-ra lesz egy apró módosításunk.”

“Nico korábbi turbója menthetetlen, de a belső égésű motorral és a többi komponenssel semmi gond.” Hülkenberg autójába a harmadik turbó kerül be a hétvégén, de ez Abiteboul szerint nem probléma. “Eddig is azzal számoltunk, hogy négy motorral csináljuk meg az évet.”

Büntetlenül három motort lehet elhasználni idén.