A McLaren-csapat csütörtökön jelentette be, hogy a 2014 óta szolgáló versenyfőnök, Eric Boullier lemondott a posztjáról, a cégvezér Zak Brown pedig új, egyszerűsített vezetési struktúrát hozott létre, melynek keretében a McLaren Racing operációs igazgatója, Simon Robert felel a tervezésért, a gyártásért és a logisztikáért, Andrea Stella versenyhétvégék műszaki főnöke, míg az év eleje óta tanácsadóként alkalmazott veterán sztárversenyző, Gil de Ferran az új sportigazgató.

A hétvégén következő Brit Nagydíj csütörtöki sajtónapján Brown azt is elmondta, hogy a végső döntések előtt pilótái véleményét is kikérte az átszervezésről.

“Beszéltem a versenyzőkkel. Fernandónak nyilvánvalóan hatalmas tapasztalata van, Kétszer vezetett már nálunk, versenyzett a Ferrarinál, a Renault-nál, a Benettonnál, és úgy vélem, igazi versenyösztöne van. Ez nagyon fontos ebben versenyzés gyorsan pörgő világában, és mivel nagyszerű csapatok központi figurája volt már, hiba is lett volna, ha nem hívom segítségül különböző csapatok működését illető a tapasztalatát és a tudását. Tehát megtettem.”

“Stoffellel (Vandoorne) is beszéltem, bár ő nyilván nem rendelkezik akkora tapasztalattal, hiszen csak nálunk vezetett eddig. De úgy vélem, hogy értéket képvisel a csapat számára, azt önök is láthatták már, hogy milyen jó a versenypályán, azt viszont valószínűleg nem tudják, hogy milyen nagyszerűen dolgozik a pályán kívül is” – magyarázta Silverstone-ban az újságíróknak.

Boullier a McLaren évek óta tartó versenyképtelenségébe bukott bele, és ez az, ami a 2015 óta náluk küszködő, 2019-re még nem lekötött Alonsót is a távozásra bírhatja. A spanyol ugyanakkor nem feltétlenül hagyja el a McLarent, hiszen a brit cég az amerikai Indycarban való indulást is fontolgatja, Alonso pedig szeretné megnyerni az Indy 500-ast, ám Brown szerint egyelőre minden a levegőben lóg:

“Úgy gondolom, bármi lehetséges, még akárhol vezethet Fernando a jövő évben. Pillanatnyilag kizárólag a jelenre koncentrálunk. Ő egyértelműen szeretné megszerezni a hármas koronát, mi pedig szeretnénk a társai lenni ebben. Azt mondom, hogy egyelőre bármi lehetséges a jövő évet illetően, ugyanakkor a jelenlegi helyzetre való tekintettel egyelőre nem azzal foglalkozunk, hogy ki hol versenyez jövőre.”