A péntekihez hasonló időben, de árnyalatnyival melegebb (30 fokos) aszfalton rendezték az Osztrák Nagydíj harmadik szabadedzését, amelyen végig szoros volt a mezőny.

Fél óra elteltével mindössze hat ezred volt az éllovas Valtteri Bottas és a második Sebastian Vettel között, de Lewis Hamilton hátránya is mindössze 78 ezred volt.

A második fél órára fordulva Hamilton és Kimi Räikkönen is javíthattak volna Bottas eredményén, de mindketten belehibáztak az ígéretes gyors körükbe.

Räikkönen 24 perccel az edzés vége előtt újra nekifutott, és ekkor már sikerült összeraknia egy jó kört: a második szektor után még négy tizedes előnye volt, ebből a célig 124 ezred maradt – a Mercedes végig nagyon erősnek tűnt az utolsó szektorban.

Húsz perccel a vége előtt Vettel állt az élre 1:04.1-es idővel, ami már jobb volt, mint amivel tavaly Bottas megnyerte az időmérőt. A finn egy mindössze 45 ezreddel lassabb köridővel válaszolt, az utolsó szektorban ismét lila időt futva.

Vettel elment még egy körre, és 1:04.070-re faragta a legjobb időt, és ezzel a körrekordot. Hamilton 13 perccel a leintés előtt 29 ezredre közelítette meg Vettelt, a harmadik szektorban ismét sokat, majdnem másfél tizedet vert a Ferrarira.

A Red Bullok meg sem tudták közelíteni a Ferrari és a Mercedes eredményeit, nem meglepő módon úgy tűnik, hogy a kevés kanyarból és sok egyenesből álló Red Bull Ring a legkevésbé sem kedvez a csapatnak. Verstappen autója nyolc perccel az edzés vége előtt le is állt, de ettől függetlenül is szinte biztosan a Mercedes és a Ferrari versenyzői között dől majd el a pole sorsa.

A hetedik helyen Romain Grosjean, a nyolcadikon Kevin Magnussen végzett, igazolva, hogy nagyon erős a Haas. Mögöttük Carlos Sainz zárt a kilencedik helyen, megelőzve Charles Leclerc-t, aki alatt az utolsó pillanatban állt meg a Sauber valószínűleg váltóhiba miatt. Az időmérő három órakor kezdődik.

F1: Vettel az élen az időmérő előtt 1