Fernando Alonso tavaly ősszel ugyan hosszabbított a McLarennel – nem is volt más választási lehetősége –, ám a Renault-korszak sem hozott igazi előrelépést a wokingi csapatnak, így az azóta már a WEC-ben sikereket elérő spanyol valószínűleg nem él majd a további év(ek)re szóló opciója élesítésével, a hamarosan 37 éves spanyol inkább elhagyja az F1-et.

Pótlására ott lenne a McLaren saját neveltje, az idén a Forma-2-ben remeklő Lando Norris, de Wokingból azért megkörnyékezték a Red Bullnál lejáró szerződésű Daniel Ricciardót, sőt a legfrissebb hírek szerint már Kimi Räikkönen is a listájukra került.

A 2007-es világbajnok szerződése szintén kifut az év végén a Ferrarinál, és egyre erősödnek a pletykák, miszerint idén véget ér a 2014 óta tartó második együttműködés, nem tartanak tovább igényt a 38 éves finn szolgálataira, helyette inkább saját ifjoncukat, az olcsóbb és sokkal nagyobb potenciállal rendelkező sauberes Charles Leclerc-t ültetik Sebastian Vettel mellé.

Räikkönen 2002 és 2006 között versenyzett már a McLarennél, a fiatal finn kilenc futamot nyert a csapattal, 2003-ban és 2005-ben a bajnokság második helyén zárt, ám ma nagyon más időket élünk. A veterán fizetése ugyan jóval alacsonyabb lenne, mint Alonsóé, de hogy ezen és a Jégember brandjén kívül mit nyernének a McLarennél, nem igazán világos, hiszen Räikkönen már a versenyképes Ferrariban is küszködik, a jó esetben is csak a középmezőnybe való wokingi autóval pedig még annyira sem menne, miközben számtalanszor elmondta már, hogy őt a 2-3-5. hely nem érdekli.

A McLaren szóvivője a sztorit robbantó Press Association Sportnak nem kívánt érdemben reagálni: “A versenyzői felállást illetően nem nyilatkozunk” – mondta.