Kilencedik helyen végzett Kevin Magnussen a 2018-as F1-es Francia Nagydíj időmérő edzésén. A Haas dán pilótája eléggé mérges volt, miután a Q3-ban állítólag többször is megelőzte őt a ferraris Kimi Räikkönen, majd feltartotta az egyébként a pályán való fura húzásairól hírhedt Magnussent.

Magnussen finoman szólva sem volt elégedett, miután a gyors körére indulva megelőzte Räikkönent a célegyenesben, de a finn versenyre kelt a dánnal. Räikkönen már előbb volt az egyes kanyarban, majd elvette a gázt a kör későbbi részében. A Haas pilótája rádión fejezte ki nemtetszését: „Mi a f*szt csinál ez?”

Az időmérő után Magnussen részletesebben is kifejezte magát. „Minden körét elb*szta, nem tudom, hány körre elegendő benzinje volt, miközben mindenki másnak csak egy körre való volt. Emiatt azt hittem, ki fog állni, mert elcseszte a körét.”

„Aztán mégis megpróbálja újra a következő körben. Megelőzött, majd visszavette a tempót. Biztos bemegy a bokszba, de mégis megpróbálta újra. Összesen háromszor egymás után. Nem lehet kiszámítani, mit fog csinálni. Megelőz az egyes kanyarban, és elb*ssza a körömet, és még be sem fejezi sajátját” – mondta Magnussen.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított a két pilóta incidense kapcsán, ám végül nem szabott ki büntetést a szerv Räikkönenre.