Miután egy héttel ezelőtt szintén Franciaországban megnyerte a világ leghíresebb hosszútávú versenyét, Fernando Alonso ezúttal meg sem látta a kockás zászlót az utolsó körökben bekövetkezett felfüggesztéshibája miatt. A megtett körei miatt utolsóként rangsorolt spanyol viszonylag pozitív hangnemben nyilatkozott, feledtetve a Forma-1-es pályafutása befejezéséről szóló pletykákat.

„Mi húszan végezzük a legjobb munkát a világon, és noha nem voltunk versenyképesek egész hétvégén, de itt vagyunk, csinálunk valamit. Igen, nagyon-nagyon rosszak voltunk, de hetedikek vagyunk a vb-pontversenyben, úgyhogy valami azért van” – mondta a McLaren kétszeres világbajnoka.

Alonso a futam egy pontján azonban kiakadt, értelmetlennek titulálta a körözést a pontszerző helyektől távol. A spanyol szerint a sajtó azonban rossz oldalról nézi a dolgokat. „Meglepő, milyen negatív a hozzáállás.”

„Ahogy mondtam, mi vagyunk a 20 legjobb pilóta a világon, és megkérdőjelezik, hogyan maradok pozitív, hogyan tudok mosolyogni, lélegezni, enni… köszönöm elég jól, és kiváltságosnak érzem magam” – szúrt oda az újságíróknak a spanyol.

A pozitív beállítottság ellenére volt, ami nem tetszett Alonsónak. Szerinte egyesek levágták a pályát a futamon, mindenféle szankció nélkül. „Az egész futam során óvatosak voltunk, el kellett kerülnünk baleseteket. Végül pedig… a többiek levágták a pályát, és semmi sem történt.”

„A végén volt egy felfüggesztéshibánk, nem is láttam magát a kockás zászlót. Nem volt egy versenyképes hétvégénk, de öt nap múlva újabb lehetőségünk lesz feledtetni ezt. Nagyon remélem, hogy Ausztria és Silverstone feküdni fog számunkra” – zárta a McLaren spanyolja mondanivalóját.