A McLaren a Forma-1-es Francia Nagydíj időmérőjén a hondás évek versenyképességét mutatta, Fernando Alonso a 16., Stoffel Vandoorne a 18. helyen búcsúzott már a Q1 végén.

Amikor a kétszeres világbajnok spanyolt a kvalifikáció után arról kérdezték, milyen érzés ez az eredmény alig hat nappal a Le Mans-i 24 órás futam megnyerése után, Alonso nem túl elegánsan csapattársa teljesítményét felhozva fényezte magát.

“Semmi, normálisan érzem magam. Ami engem illet, igyekszem mindent beleadni. Úgy gondolom, én vagyok az egyetlen, aki 8-0-ra áll (az idei időmérőkön) a GP3-as, GP2-es meg minden korábbi kategóriás bajnok ellen” – utalt Vandoorne-ra, aki egyébként nem is versenyzett a GP3-ban, és a GP2-n kívül “csak” a Forma-Renault 2.0-ban volt bajnok.

“Ilyen a Forma-1, a megfelelő csomagra van szükség a megfelelő időben. Az utóbbi pár futam nem sikerült jól számunkra, de azért a nagy katasztrófa ellenére csak a 7. vagyok a bajnokságban, szóval valamit azért jól csinálok.”

Ami a vasárnapi kilátásokat illeti, Alonso nem volt túl bizakodó, csak az esőben reménykedik.

“Ugyanaz lesz, mint az elmúlt pár futamon. Vasárnapi vonatozás. A pole-ról induló lesz a leggyorsabb, el fog lépni. A második a második helyről indul és el fog lépni. A harmadik a harmadikról és el fog lépni. De az időjárás fontos szerepet játszhat. Ha esik majd, mint ma délelőtt, ha változékony körülmények lesznek, akkor talán kaotikusabb futam lehet. De ha nem esik, elég nehéz lesz előzni.”