Fernando Alonso 2017-ben a McLaren, a Honda és az Andretti Autosport együttműködésének köszönhetően elindult az amerikai Indy 500-as versenyen, ám hiába volt versenyképes, motorhiba miatt kiesett.

Az autóversenyzés hármas koronájára (a Monacó Nagydíj, a Le Mans-i 24 órás és az Indy 500 megnyerése) hajtó kétszeres F1-világbajnok idén a Le Mans-i 24 órás felé fordította a figyelmét, a Toyota színeiben a teljes WEC-szezonra elkötelezte magát, a múlt hétvégén pedig Nakadzsima Kazukival és Sebastien Buemivel közösen győzelmet is aratott a legendás tartóssági versenyen.

Alonso ezzel Tazio Nuvolari, Maurice Trintignant, Bruce McLaren és Jochen Rindt mellé került, előtte ők tudtak győzni Monacóban és Le Mans-ban is, ám Graham Hill továbbra is egyedül áll a hármas koronával. A spanyol az utóbbi pár hónapban újságírói kérdésekre mindig visszafogottan beszélt az Indianapolisba való visszatérésről, ám a Le Mans-i siker után újra megjött az étvágya:

“Tavaly konkrét cél nélkül vágtam neki az Indy 500-nak. Vezettem is a futamot, közel álltam a győzelemhez, de az a lehetőség kimaradt. De az Indy 500 a hármas korona része, nagyon fontos cél. Igazán vonz, hogy azt is meghódítsam, és még jobb, még teljesebb versenyzővé váljak” – mondta vasárnap délután.

F1: Alonsónak már csak az Indy 500 maradt 1