A rajtszámának megfelelő helyről indulhat pályafutása 300. hétvégéjén Fernando Alonso, ám ha rajta múlna, valószínűleg nem a 14. helyről kezdené a 2018-as F1-es Kanadai Nagydíjat. A pénteki szabadedzésen látottakhoz képest szombatra visszaesett a McLaren teljesítménye, a gyári Renault-csapat közel fél másodperccel verte meg őket.

Alonso némileg nyugodtan kezelte a helyzetet az időmérő után. „Tudtuk, hogy nehéz pálya lesz számunkra” – kezdte a spanyol. „Tegnap versenyképesnek tűntünk, jól ment a kocsi, gyorsak voltunk. Sajnos ma nem vagyunk már versenyképesek, a harmadik szabadedzésen is éreztük ezt, és az időmérő csak megerősített bennünket.”

„Meglátjuk, mi lesz holnap, változtatni már nem tudunk. Remélhetőleg egy jó rajttal és jó stratégiával elérhető lesz a pontszerzés” – mondta bizakodva Alonso, aki nem látja igazán, mitől is esett vissza a csapat teljesítménye Monaco után.

„Nehéz megmagyarázni, mindenkinek fel-le ugrál a teljesítménye, nem csak nekünk. Igyekszünk kielemezni, amit csak lehet, de nehéz egyértelmű válaszokat adni. Azt hiszem, ebből a szempontból Monaco egy speciális pálya. Ismerjük a gyengeségeinket, hogy hol kell javulnunk. A mai eredmény csalódást keltő, de a verseny holnap lesz, akkor osztják a pontokat is, úgyhogy támadunk!” – zárta 2005 és 2006 világbajnoka mondanivalóját.