Max Verstappennek az idén még nem volt hibátlan hétvégéje, valami mindig becsúszott a hollandnak. Legutóbb Monacóban követett el abszolút elkerülhető hibát, a harmadik szabadedzésen lenullázva a kocsiját, és ezzel az egész versenyét.

Verstappen az idén összeakadt már Lewis Hamiltonnal, kiforgatta Sebastian Vettelt, sőt a német versenyét bakui, Daniel Ricciardóval történt ütközésével is erősen befolyásolta.

Miközben Vetteltől rengeteg pontot vett el Verstappen, Hamiltonnak még ennél is többet adományozott – persze ez csak játék a számokkal. Mindenesetre az Auto, Motor und Sport számításai szerint Verstappen nélkül nem 96, hanem 110 pontja lenne Vettelnek, Hamilton pedig 110 helyett 93 ponton állna. Nem mindegy.

A legjobban mégis saját magával szúrt ki a holland, mert a hibái miatt jelenleg 35 pontja van, hibátlan hétvégékkel pedig 90 pontja lenne, és ő lenne a két éllovas első számú kihívója Daniel Ricciardo helyett.

“Mindannyian emberek vagyunk” – vette védelmébe Verstappent Adrian Newey, a Red Bull technikai igazgatója. “Megtehetné, hogy lesöpri magáról a kritikákat, de egy ilyen sorozat után mindenki kételkedni kezd magában egy kicsit.”

“Max elég kemény ahhoz, hogy megbirkózzon ezzel a helyzettel. Most van egy rossz sorozata, de ő nagyszerű versenyző, nagyon gyors is, szóval előbb-utóbb visszatalál a helyes útra.”

“A versenyzésnek fontos része, hogy egy pilóta képes legyen tanulni a saját hibáiból. Elég érett már ahhoz, hogy képes legyen erre.”