Miután a Toro Rossónál a mclarenes három évvel ellentétben már egész használhatónak kezd látszani a Honda-motor, a Red Bullnál komolyan mérlegelik, hogy 2018 végén elbúcsúzzanak a hosszú évek óta csalódást keltő Renault-tól és a japánok erőforrásával folytassa a nagycsapat is.

Döntés csak a nyári szünet környékére várható, de Bakuban a hétvégén megkezdődtek a tárgyalások, a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a Honda F1-es projektjének egyik főnökével, Jamamoto Maszasival ült össze.

“Mivel ez volt az első tárgyalás, tisztáztuk mindkét oldal feltételeit, azt, hogy mit várnánk egymástól. Ez volt az első megbeszélés. Pozitív volt, úgy véljük, mindkét oldal elégedett lehetett. Jó a kapcsolatunk, de ez volt a legelső hivatalos tárgyalás, a lehetséges jövőbeli együttműködés kezdőpontja” – idézte Jamamotót a Forma-1 hivatalos oldala.

F1: A Red Bull tárgyalásokba kezdett a Hondával 1

A Toro Rossóval idén kezdték az közös munkát

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) felé elvileg május 15-éig kell jelenteni a következő évre vonatkozó motorszállító-váltásokat – bár ez a Red Bull-csapatfőnököt nem izgatja –, a Hondánál ezért úgy készülnek, hogy addigra tudjanak valamit.

“Május 15-éig kötelesek vagyunk benyújtani a dokumentumokat az FIA-nak. Most kezdjük megbeszélni a dolgokat, mindennek simán kell mennie a Red Bull-lal. A fennamradó időben először szeretnék mindent megbeszélni a Honda igazgatótanácsával, mielőtt visszajelzek a Red Bullnak a lehetséges további lépésekről.”

“Amikor a Forma-1-es visszatérésről döntöttünk, eleve úgy voltunk vele, hogy nem csak egy csapattal dolgozunk majd, hanem többel. Az igazgatótanács képben van a tárgyalásokat illetően és nagyon tisztelik a Red Bullt.”