A McLaren a május közepi Spanyol Nagydíjon veti majd be valódi 2018-as modelljét, a csapat addig a tavalyi autó módosított, és persze immár Renault-motorral szerelt változatával versenyez.

A brit csapat az eddigi három hétvégén az időmérőn gyengén szerepelt, de a futamokon – mások problémáinak is köszönhetően – Fernando Alonso egész szép pontokat tudott hozni. A kétszeres világbajnok spanyol nem vár előrelépést a hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjról, de bízik benne, hogy a jelenlegi csomagot egyre jobban ki tudja majd használni.

“Ismerjük a korlátainkat, tudjuk, min kellene javítani a csomagon, és bár minden hétvégére hozunk újabb alkatrészeket, Bakuban sem számítunk jelentős teljesítményjavulásra. Ugyanakkor minden egyes alkalommal egyre jobban kiismerjük az autó viselkedését, Azerbajdzsánban pedig mindent beleadunk majd, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük” – mondta Alonso.

A versenyfőnök, Eric Boullier is inkább a pilóták, mint az autó képességeiben bízik:

“Tudjuk, hogy a csomagunk vasárnaponként teljesít jól, ezért fontos, hogy azonnal tudjunk reagálni, akármi is történik” – utalt arra, hogy tavaly egészen kaotikusan alakult az utcai verseny, ilyen körülmények között pedig nagy lehetőségek nyílhatnak a versenyképtelenebb csapatok számára is.

“Egyszerűen mennünk kell előre, hajtanunk kell és meg kell ragadnunk minden kínálkozó lehetőséget. Mindkét pilótánk ragyogóan vezetett az idény első futamain, és tudom, hogy Bakuban is mindent kihoznak majd az alájuk tett autóból.”