Fernando Alonso a 13. helyről kezdhette meg a vasárnapi futamot a sanghaji versenypályán. Az első kör végén már tizenegyedikként fordult, köszönhetően a rajtjának, ahol a két Force Indiát hagyta faképnél. A spanyol egy kiállással oldotta meg a futamot, pillanatokkal a biztonsági autós fázis életbe lépése előtt állt ki kerékcserére.

Miután a futam képe letisztult, egy stabil nyolcadik hely nézett ki a McLaren pilótájának, de végül hetedik helyen ért célba, köszönhetően a sérült autóval visszalassuló Sebastian Vettelnek, aki korábban Max Verstappennel ütközött.

A kétszeres világbajnok könnyen legyűrte Vettelt, egy agresszív mozdulattal kissé leterelve a németet a pályáról. „Meglepetésként éri az embert, ha egy lassú Ferrarit lát maga előtt. Kiderült, hogy megsérült az autója, így küszködött a kanyarokban” – mondta Alonso. „Utolértük, láttam, hogy van egy kis lehetőségem megpróbálni, majd megpróbáltam és sikerült az előzés.”

„Nyilvánvalóan tempót kell még találnunk, nem voltunk elég gyorsak, a versenyen azonban nagyszerű eredményt értem el. Egymást követő versenyek voltak most, többé-kevésbé hasznos adatokat nyerünk a csatákból, de amint mondtam, jó eredményt értünk el, de nem szabad elfelejteni, hogy a tempó nem volt meg egész hétvégén, úgyhogy javulnunk kell” – mondta a spanyol, aki eddig 22 pontot szerzett ebben a szezonban. Utoljára 2014-ben kezdte ilyen jó a szezont, akkor még a Ferrari pilótája volt.

Forrás: Motorsportweek.com