Miután Bahreinben Lewis Hamiltonnal koccant, a 2018-as Forma-1-es Kínai Nagydíjon Sebastian Vettelt pörgette meg Max Verstappen. A holland elismerte, hogy ő hibázott kettejük baleseténél. „Láttam, hogy szenved a gumijaival, így megpróbáltam későn fékezni” – mondta a mozdulatról az ötödik helyen célba érő Verstappen.

Manőveréért 10 másodperces büntetést kapott, melyet a versenyt követően írtak hozzá az idejéhez.

„Blokkoltak a hátsó kerekeim, és eltaláltam. Egyértelműen az én hibám. Nem ezt szerettem volna. Utána könnyű mondani, hogy várhattam volna, valószínűleg az lett volna a legjobb” – tette hozzá a Red Bull pilótája, aki sokkal jobb eredmény is elérhetett volna ennél. Csapattársa, Daniel Ricciardo ugyanis ezen a taktikán megnyerte a futamot, azonban Verstappen egy Lewis Hamilton ellen korábbi csatában már lesodródott a pályáról, értékes pozíciókat veszítve.

Sebastian Vettel nyugodt volt, amikor Verstappenről és a balesetről kérdezték, amely biztos dobogós helyezéstől fosztotta meg. „Hibázott, és blokkolt a kereke, ez megeshet, főleg ha hátszelünk van az egyenesben. Elmérte magát, és mindkettőnk versenyét elrontotta” – mondta Vettel, aki végül csak a nyolcadik lett.

A német szerint nem lehet rákenni Verstappen tetteit fiatalságára. „Elég sok versenyen túl van. Ez akkor is megeshet, ha 300 versenyt teljesített az ember. Az autóban nehéz jól felmérni a helyzetet, de el kell kerülnöd az ütközést. Könnyen letörhette volna az első szárnyát, vagy defektet kaphatott volna. Ekkor mindkettőnk versenyének vége. Szerencsések vagyunk” – mondta.

Forrás: PlanetF1.com