Idén valahogy nem akarnak jól felmenni a kerekek a Forma-1-ben: Fernando Alonso már a téli tesztelés kezdetén elhagyott egyet a pályán, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a Haasnál sikerült perceken belül két kereket rosszul rögzíteni, Bahreinben Kimi Räikkönennél folytatódott a sorozat a második szabadedzésen, majd a futamon (ahol sérülés is lett a dologból), a Kínai Nagydíj pénteki második edzésén pedig újra a McLarennél akadt gond.

A wokingi csapat ezúttal Stoffel Vandoorne autójára rögzítette rosszul a jobb hátsót, a belga pilótának így a pálya szélén kellett leállnia.

A versenybírók vizsgálat alá vonták az esetet, az eredmény pedig az előre borítékolható pénzbírság lett, a McLarent 5000 euróra (kb. 1,6 millió Ft) büntették.

Ugyanennyit fizetett a Haas melbourne-i bakiért – természetesen “darabonként”, azaz összesen 10 ezret – és a Ferrari Räikkönen szabadedzéses hibájáért, ám a Bahreini Nagydíjon történt, egy szerelő lábtörésével végződő ügyetlenkedésért tízszeres bírságot, 50 ezer eurót szabtak ki.