Bár a McLaren-Renault a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon és a Bahreini Nagydíjon is kettős pontszerzést könyvelhetett el, az eredményekhez sok szerencse, mások kiesései is kellettek, ugyanis Melbourne-ben és a szahíri pályán sem sikerült az időmérőn túljutni a Q2-n, múlt szombaton egészen versenyképtelennek tűnt a wokinigi csapat a kvalifikáción.

Ezen a hétvégén a Kínai Nagydíjjal folytatódik a Forma-1-es idény, Fernando Alonso pedig nem is titkolja, hogy az időmérős teljesítmény terén komoly javulásra lesz szükség:

“Számunkra az egyenletes teljesítmény lesz a kulcs. A vasárnapokon eddig minden összejött – a kemény munkánk mellé szerencse is párosult –, de szombatonként nem adtunk jó esélyt magunknak, szóval az egész csomagot össze kell rakni. Nem fog egyik napról a másikra menni, de tudjuk, hol vannak problémák és tudjuk, hogy a lehető leghamarabb kezelnünk kell őket.”

“Persze addigi is keményen hajtok majd Kínában, tovább küzdünk a középmezőny elejében.”

A versenyfőnök, Eric Boullier is hasonlóan beszélt:

“Tisztességes eredményeket hoztunk, de nem ment könnyen és a legkevésbé sem vagyunk elégedettek az eddigi haladással. Tudjuk, hogy sok munka vár még ránk, és keményen, éjt nappallá téve dolgozunk is azon, hogy minden egyes alkalommal jobb legyen az autó teljesítménye, amikor kigurul a pályára. A legnagyobb hátrányt az időmérős teljesítményünk jelenti, ennek kezelése a prioritás.”

“A sanghaji pálya megint másféle kihívás, mint Melbourne és Bahrein volt. A hosszú egyenes, a nagy csúcssebességek, a közepes és lassú kanyarok miatt mindenből van egy kicsi, a cél, hogy már péntektől alkalmazkodjunk a pálya jellegéhez.”

Forrás: Fotó: Europress