Bár a McLaren 2018-ra motorszállítót váltott, idén már a Honda helyett a Renault erőforrásaival mennek az autók, a csapat a téli teszteken újra csak megbízhatósági problémákkal küszködött, a wokingi csapat teljesítette a legrövidebb távot Barcelonában.

A hétvégi Forma-1-es szezonnyitó előtt a kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondta, a gondokat már orvosolták, készen állnak a küzdelemre:

“Úgy gondolom, hogy bizakodhatunk. Voltak megbízhatósági problémák a teszteken, de a csapat már kijavított mindent, az elmúlt két-három hétben fantasztikus munkát végeztek, hogy az autó 100 százalékos legyen Ausztráliára. Úgy gondolom, hogy most, az idény kezdetén a pontszerzés, a top5 közelébe való kerülés lehet a maximum. Kell már valami jó eredmény, hogy motiválja a csapatot a további munkára.”

Bár Melbourne-re nem tűzött ki nagy célt, a jelenleg 97 dobogós helyezéssel álló spanyol veterán hiszi, hogy a McLarennel idén eljuthat a 100-as határig:

“Igen, így gondolom. Szerintem a top4 lehet a cél számunkra. A Mercedes évek óta dominál, az idei év kezdetén is ők a favoritok. Utánuk következik a Red Bull és a Ferrari, és aztán egyértelműen a McLarennek kell jönnie a listán” – mondta a spanyol, hozzátéve, hogy reméli, mindenki közelebb kerül a bajnokokhoz.

“A sportban mindig fontos a jó verseny. A szoros verseny több nézőt vonz, izgalmasabbá teszi a bajnokságot, ugyanakkor nincs semmi probléma a Mercedes dominanciájával, jobb munkát végeztek a többieknél, megérdemlik a sikert. Az már a mi dolgunk, hogy javuljunk, és legyőzzük őket, méghozzá minél előbb. Remélhetőleg a McLaren lesz az egyik csapat, amelyiknek ez sikerülhet, akár a közeljövőben, talán már idén.”