A McLarennél idén újra Fernando Alonso és a második teljes idényére készülő Stoffel Vandoorne versenyez, míg a veterán Jenson Button távozása után a Forma-3-as Európa-bajnok Lando Norris lesz a tartalékos, miközben a Forma-2-es idényét teljesíti.

Norris az eddigiek alapján idén akár meg is nyerheti az F2-es címet, de ha jövőre sikerül csak neki, akkor is nagy kérdés, hova is mehet, lesz-e helye a McLarennél az F1-ben. Sokáig nem fog várni, annyi biztos.

A McLaren vezére nem aggódik a pilótahelyzet miatt, luxusproblémának érzi a kérdést:

“Több különböző forgatókönyv is elképzelhető, olyan, mint a rulett, ez is lehet, az is lehet” – mondta a csapat 2019-es pilótafelállásáról. “Tudjuk, mik lehetnek a lehetőségek, de egyelőre nem készülünk semmire, korai lenne még ezzel foglalkozni. Nagyszerű helyzetben vagyunk, hiszen három kiváló pilótánk van, luxusproblémát kell majd megoldanunk.”

Lando Norris

Vandoorne-nak tavaly döcögősen indult az F1-es pályafutás, a belgának jó ideig eltartott, mire kezdett magára találni. Brown az idei évtől már többet vár tőle, de nem félti őt.

“Tavaly Stoffel totálisan más helyzetben volt, mint Fernando, hiszen ő még csak tanulta a pályák egy részét. De szerintem jót tett neki a tavalyi év, ugyanis nyomás alá került, gyorsabban kellett kielemeznie a dolgokat, hogy kihozza magából a legtöbbet. Idén már adok-kapokban kell lennie az időmérőkön Fernandóval, ugyanis tavaly nagy különbség volt. Szeretném, ha fele-fele arányban lennének előrébb, meg kell izzasztania Fernandót.”

“Szerintem minden Forma-1-es versenyző tudja, hogy mindenki veszélyt jelent az ülésére – nem is csak Lando –, szóval Stoffel nagyon koncentrál és fizikailag is kész a kihívásra, jól szerepelhet. Jó dolgokat látunk majd tőle.”

Brown igyekszik Vandoorne-t támogatni, hogy ne érezze magát a “szupersztár” Alonso árnyékában.

“Egyenlő elbánásban részesülnek. Alonsóra sokkal több figyelem irányul, de a garázsban, a mérnökök részéről ez nem érvényesül. Ha néha csak egy új alkatrész van, az a tapasztaltabb versenyzőhöz kerül, de ez szerintem minden csapatnál így megy. De egyenlő esélyeik vannak. Igyekszem a garázsban mozogni, ugyanis szeretném éreztetni Stoffellel, hogy Fernando szupersztársága ellenére ő is ugyanakkora támogatást élvez. De jól is kezeli a helyzetet, érett, sosem csinál ebből problémát.”

Forrás: Fotó: McLaren