A McLaren másfél hét múlva, február 23-án leplezi le új Forma-1-es autóját, a csapattörténetében első ízben Renault-motorral szerelt, valószínűleg igen retrós festést kapó MCL33-ast.

Az on-line bemutató után február 26-án aztán beindul az igazi munka, a tesztelés. Az első napon Fernando Alonso kapja majd az autót Barcelonában, csapattársa, Stoffel Vandoorne másnap ül a volán mögé.

A McLaren az elmúlt három évben rendesen küszködött a teszteken a Honda motorjával, alig-alig mentek a téli felkészülés alatt, most mindenképp jobb kezdést várnak.

“Tavaly azt mondtam, hogy 2018-ban futamokat fogok nyerni, és így is lesz. Tökéletesen bízom a Renault-ban. Három motorgyártót látok egy szinten, a Mercedest, a Ferrarit és a Renault-t. Mondjuk a Mercedes uralta az új turbókorszak első pár évét, de ha valakiben hihetünk, az a Renault. Hat bajnoki címet nyertek az elmúlt 13 évben, négyet a Red Bull-lal, kettőt velem a gyári csapattal. A Renault garancia a sikerre, mindig is az volt” – mondta a napokban Alonso.