A Renault teljesítményén már tavaly látszott a javulás, a konstruktőri kilencedik helyét hatodikra cserélte. Ugyanakkor több mint 300 ponttal maradt el az ugyanolyan motort használó Red Bulltól, amely három futamot nyert és 13 dobogós helyet szerzett.

A Renault kasztnija sokat javult tavaly, de nem eleget ahhoz, hogy akár a McLarent utoljérje. A franciák szerint van esély arra, hogy a Hondáról Renault-ra váltó wokingiak is átugorják őket az idén.

“Tudjuk, hogy a kasztnink jelentős lemaradásban van a Red Bullétól, mechanikailag és aerodinamikailag egyaránt” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault F1 főnöke.

“Nagyon jól ismerjük a Red Bullt, fantasztikus viszonyítási pontot jelentenek számunkra. Az övék az egyik, ha nem a legjobb kasztni a mezőnyben, meglátjuk, mivel rukkolnak elő.”

“A McLaren egy kicsit ismeretlenebb számunkra, de ők is érdekes viszonyítást jelentenek majd. Az idén képesnek kellene lennünk arra, hogy utolérjük őket. Nagyon jól felépített, rendkívül stabil szervezetekről van szó, amelyeknél az anyagi háttér is biztos.”

“Mindezeket figyelembe véve 2019 előtt nem kerülhetünk olyan pozícióba, hogy teljesen egy szintre kerüljünk velük.” A Renault idén “minimum az ötödik helyet” célozza a konstruktőri versenyben.