A Forma-1 új tulajdonosai eltökéltek abban, hogy növeljék a sorozat nézőszámát, és még vonzóbbá tegyék a rajongók számára, ennek pedig fontos eleme, hogy máris elkezdtek gondolkozni a jövőn.

Egy csapatnyi specialista dolgozik azon, hogy kitalálják, mitől lehet még jobb a Forma-1 a jövőben, a fókusz a technikai szabályzaton van. Ezen belül is három területre koncentrálnak.

Az elemzések azt mutatják, hogy az autók teljesítményét elsősorban a motorokkal, az aerodinamikával és a felfüggesztésekkel lehet javítani legkönnyebben, az ezekre a területekre vonatkozó szabályokon kívánnak dolgozni.

“Természetesen vannak más faktorok is, amelyekkel jobbá tehetjük a show-t – bokszkiállások, bokszutcai személyzet, stratégia stb. -, de elsősorban a három kulcsterületre koncentrálunk” – mondta a csapatot vezető Pat Symonds.

“Figyelnünk kell a költségekre, és persze a csapatok igényeire is. Amit nagyon nem akarunk, hogy az eredmények kiszámíthatóak legyenek, mert az F1 legrosszabb korszakai azok voltak, amikor előre lehetett tudni az eredményt.”