Sokáig váratta a sajtót a Williams, de kedden végre hivatalosan is bejelentette a csapat, hogy az idei szezonban a Lance Stroll, Szergej Szirotkin párossal versenyez majd a Forma-1-ben.

Felipe Massa megüresedett helyére sokáig Robert Kubica volt az első számú esélyes, de a szezonzárót követő abu-dzabi teszten váratlanul jó teljesítményt nyújtott az orosz versenyző, és ezzel gyakorlatilag megszerezte az ülést.

Az elmúlt hetekben csak a szerződés részleteinek finomhangolása zajlott, a Motorsport.com szerint többéves megállapodást kötöttek a felek. Szirotkin a hírek szerint 15 millió fontos szponzorcsomagot visz a csapathoz.

A 22 éves Szirotkinnal és a 19 éves Stroll-lal a Williamsé lesz az F1 legtapasztalatlanabb párosa. “Nagyon izgatottan várom, mit hoz számunkra az új szezon” – mondta a Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams.

“Alaposan elemeztük az összes lehetséges opciót, az adatok alapján úgy gondoljuk, hogy Lance és Szergej szállíthatja a legjobb eredményeket a csapat számára. A Williams filozófiájának mindig fontos része volt a fiatal tehetségek felkarolása, ebbe Szergej is beleillik.”

Szirotkin az elmúlt két idényben a Renault tartalékosa volt. “Az nem kifejezés, hogy nagyon boldog vagyok, egyszersmind büszke arra, hogy egy ilyen híres csapathoz csatlakozhatok” – nyilatkozta Szirotkin.

“Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy eljussak idáig, nagyon hálás vagyok mindenkinek, akinek ebben része volt.”

Kubica is megkapta a megjósolt vigaszdíjat, 2018-ban ő lesz a csapat tartalék- és fejlesztőpilótája. “Nagyon örülök a lehetőségnek, a lehető legjobb fizikai állapotban vagyok” – fogalmazott Kubica. “A végső célom továbbra is az, hogy újra Forma-1-es versenyző legyek, ez a lehetőség egy újabb lépést jelent ebbe az irányba. Mindenkinek nagy köszönettel tartozom a Williamsnél azért a sok lehetőségért, amit kaptam.”