A Williams korábbi technikai igazgatója, Pat Symonds is csatlakozott ahhoz a specialistákból álló csoporthoz, amelynek feladata a Forma-1 jövőjének kialakítása. A szakemberek jelenleg azt tesztelik, hogy meg lehet-e változtatni a futamok jól megszokott rajtját.

A felmerült változtatások egy részét virtuális környezetben tesztelik. “Mondok egy példát arra, hogy min gondolkoztunk az idei szezonra” – kezdte Symonds. “Jó néhány éve az F1-es rajtrács fix formáció.”

“Tudjuk, hogy az egyik problémánk éppen az, hogy a leggyorsabb autót tesszük legelőre, és még el is választjuk a többitől.”

“Nem volt ez mindig így, az F1-ben többféle rendszert kipróbáltak. A londoni tárgyalónkban van például egy talán Monzában készült fotó, amelyen négy autó áll az első sorban.”

“Mi lenne, ha ezt megcsinálnánk újra? De ez nem olyan dolog, amit könnyű lenne szimulálni. Szólhatunk az eSports csoportunknak, hogy srácok, változtassuk meg a rajtrácsot, és csináljunk húsz versenyt.”

“Persze nem kell végigfutni az összeset, minket csak az első három kör érdekel. Aztán meglátjuk, mi történik. Izgalmasabbak lesznek az első körök, vagy állandó tömegbalesetek lesznek az első kanyarban?”

“Ezt végigcsinálva, és a statisztikákat megvizsgálva jobban megérthetjük ezeket a dolgokat.”