Nagyjából két hónap van még a McLaren 2018-as autójának bemutatójáig, és egyelőre úgy fest, az immár Renault-motorral szerelt MCL33-as újabb újjászületést hozhat a wokingiaknak.

A csapat versenyfőnöke, Eric Boullier azt mondja, eddig simán, problémamentesen zajlik a renault-s felkészülés: “Nagyon simán ment az átállás, aminek igazán örülünk. Szervezetten működik a csapat, hamarosan be is fejeződik a munka, aztán pedig már csak a fejlesztésre és a teljesítményre kell koncentrálnunk” – idézte a szakembert a spanyol Marca.

A sportlap úgy tudja, a Renault motorjával a McLaren körönként egy másodpercet gyorsulhat a 2017-es formájához viszonyítva.

“A változások mindenkit motiválttá tettek, a McLarennél mindannyian alig várjuk Melbourne-t. Nem tudom, (a másik Renault-partner) Red Bull mire jut a télen, de ők lesznek számunkra a mérce. A cél, hogy velük lehessünk versenyben a jövő évben.”

A várhatóan jobb teljesítmény mellett az autó külseje is megújulhat, a 2017-re bevetett narancs-fekete fényezésből a Fernando Alonso indianapolisi autóján látott – és a legkorábbi McLaren-időket idéző – papajasárga festés lehet, erősítette meg a McLaren-vezér Zak Brown: “Komolyan mérlegeljük a dolgot. Nagyon is lehetséges, hogy jövőre változtatunk a festésen.”

A Marca szerint ilyen lehet a 2018-as McLaren – szerintünk ez a sárga-fekete túl renault-s, reálisabb Sean Bull lejjebb látható látványterve

F1: Jöhet a papajasárga McLaren 1

 

 

F1: Jöhet a papajasárga McLaren 2