A Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff az amerikai ESPN-nek beszélt a német márka motorszállítói szerepvállalásáról, az osztrák az interjúban elárulta, hogy az év folyamán felmerült, hogy újra összeálljanak a Hondától szabadulni kívánó korábbi partnerrel, a McLarennel.

“Szerettünk volna motort adni a McLarennek, de nagyon sokáig húzódott az ügy, nekünk pedig nem volt meg a megfelelő infrastruktúránk és kapacitásunk, hogy 2018-ra nekik is szállítsunk, egyszerűen túl későn született meg a döntés (a McLaren és a Honda válásáról)” – mondta.

A McLaren a jövő évtől a Renault erőforrásaival versenyez, de Wolff az ESPN kérdésére nem zárta ki, hogy valamikor újjáélesszék a wokingiakkal 1995-2014 között vitt együttműködést: “Soha semmilyen jövőbeli együttműködést nem szabad kizárni, így a McLaren és bármilyen más csapat is lehet még a partnerünk.”

F1: A McLaren kaphatna Merci-motort, a Red Bull elfelejtheti 1

A jelenleg szintén Renault-partner Red Bullnál azért nem igazán reménykedhetnek Mercedes-motorokban, Wolff szerint komoly gondok vannak a motorszállítóhoz való hozzáállással az energiaital-gyártó csapatánál.

“Amiket mondanak és ahogy lejáratják a jelenlegi partnerüket, nekik nem jár Mercedes-motor!” – utalt arra, hogy a Red Bull 2014 óta folyamatosan a Renault-ra mutogat a versenyképtelensége kapcsán.

“Ahogy az élet minden területén – legyen szó üzletről vagy magánéletről –, a Forma-1-ben is fő a kompromisszum és a partner erényeinek és gyenge pontjainak elfogadása, egymás támogatása. A Mercedes kultúrájának fontos része ez, ennek is köszönhetjük az elmúlt években elért sikereket. A tisztelet kiemelten fontos értékünk, így ennek megfelelően választunk partnereket.”