A McLarentől 2013 végén búcsúzott az addigi névadó partner, a Vodafone, és bár egy ideig ígérgették, hogy jön majd egy újabb főszponzor, mostanra lemondtak a dologról, a cégvezér Zak Brown – aki wokingi munkába állása előtt a motorsportmarketing egyik legjobb szakembereként szerzett nevet magának – azt mondja, egy nagyágyú helyett inkább több nagyobb támogatóban gondolkodnak.

“Úgy gondolom, nem lesz névadó szponzorunk, mint olyan. Szerintem több nagy partnerünk lesz. Ha megnézzük az F1-et, senki sem szokta a csapat névadó szponzorának nevét használni a csapatra, szóval ennek nincs is komoly értéke. Mi is a McLaren vagyunk, nem az ABC McLaren.”

“Van lehetőség komoly brandingre, de a nevet nem akarjuk eladni, meg akarjuk tartani a csapatot annak, ami, McLarennek. A NASCAR-ban a pilótákba belenevelik, hogy az autóból kiugorva azzal kezdjék, hogy szeretném megköszönni a Chandon Fordomnak (az eredményt), de az F1-ben ez nem működik, szóval inkább óvjuk a saját brandünket.”

A Forma-1-ben azért nem minden csapat intett búcsút a névadó szponzori koncepciónak, a Mercedesnél ott a Petronas, a Red Bullnál az Aston Martin, a Williamsnél a Martini, a Saubernél pedig a jövő évtől az Alfa Romeo, ugyanakkor tény, hogy az alkalmi nézők többsége nem tudná ezeket felsorolni.

A McLaren a 2017-es szezon végén, három sikertelen év után szakított a Hondával, 2018-tól már a Renault motorjaival indulnak. Brown szerint a szponzorok tekintetében és minden más szempontból is friss, izgalmas, pozitív időszak előtt állnak:

“Már leszerződtünk néhány új szponzorral, de az egyelőre nem tudom, mikor jelentjük be az üzleteket. De nincs vége a dolognak, minden támogatót szívesen látunk!”

“Nagy az izgalom. Nagy a pezsgés az F1 körül, javultak a nézettségi adatok, nőttek a jegyeladások, új tulajdonos érkezett, alakul a jövőt illető stratégia, lendületbe jött az F1. És lendületbe jöttünk mi is. Itt van Fernando, itt van Stoffel, Lando (Norris, tartalékos) is lépdel a szamárlétrán, új motorpartnerünk lesz, szóval általánosságban úgy érezzük, hogy végre belekapott a szél a vitorlánkba, már nem ellenszélben haladunk.”