Ritkán látott jelenetnek lehettek tanúi, akik nézték a brazíliai 500 Milhas de Kart gokartversenyt a hétvégén: kép pilóta, Tuka Rocha és Rodrigo Dantas a járgányokkal történt lökdösődés és kicsúszás után a versenypályán, a mellettük elszáguldó autók mellett esett egymásnak.

A balhé két résztvevője közül az egyik, Dantas a Forma-1-ből visszavonult Felipe Massa csapatának tagja volt. Az F1-es veterán brazilnak – aki maga is indult a futamon – duplán kínos az eset, hiszen amellett, hogy egyik versenyzője verekedett, a Nemzetközi Automobil Szövetség bő egy hete tette meg őt a szervezet gokartos bizottságának elnökévé.

“Nagyon szomorú ez számomra, és még szomorúbb, hogy az én csapatom is érintett. Bocsánatot kérek mindenkitől a mai történtekért. Pályafutásom során ilyet még nem láttam. A pályán kell megküzdeni, de sosem ilyen módon” – nyilatkozta Massa.

Az incidens után mindkét érintett pilóta teljes csapatát kizárták.

Nem csak Massáék gokartoztak a hétvégén: Fernando Alonso Dubajban indult egy 24 órás versenyen, csapattársai között ott volt honfitársa, a volt F1-es Pedro de La Rosa is.