Nem először fordult elő ilyesmi, de az idei év különösen rossz volt: a Brazil Nagydíj hétvégéjén több csapatot is támadás ért, az interlagosi pálya környékén “vadászó” bűnözők ki akarták rabolni a Forma-1-eseket – a Pirelli egy őket vasárnap ért támadás miatt le is fújta a versenyt követő napokra tervezett ottani tesztjét.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) részletes jelentést kért a történtekről az F1-tulajdonos Liberty Mediától, a szervezet a Motorsport Világtanács szerdai ülése után az alábbiakat közölte:

“A jelentés alapján a jogtulajdonos (a Liberty) az esemény biztonságáért felelő versenyszervezőnek egy független biztonsági szakértő alkalmazását javasolta, aki értékelhetné a biztonsági terveket és tanácsokat adhatna, emellett egy rendőrőrs kialakítását érték a pályán, valamint a szervező, a biztonsági szolgálat, a rendőrség és az F1-es szereplők közti kommunikáció javítását kérte” – kezdték.

“A Világtanács hangsúlyosan kérte a szervezőt a fentiek végrehajtására, a helyzet javítására a jövő évre. Az FIA örömmel vállal szerepet a hatóságokkal való tárgyalásokban, emellett figyelemmel követi majd a fejleményeket” – írta a felügyelőszervezet.