A korábbi években is voltak hasonlók, a 2017-es Forma-1-es Brazil Nagydíj hétvégéjén azonban igazán belehúztak a bűnözők, öt támadás is érte a száguldó cirkusz szereplőit Sao Paulóban.

Pénteken fegyveresek rabolták ki a Mercedes-csapat tagjait, a Williams, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tisztviselőit is megtámadták, szombat éjszaka a sauberesek kisbuszán próbáltak meg rajtaütni, vasárnap, a futamot követően pedig a Pirelli munkatársai éltek át hasonló támadást (ami után a gumiszállító le is fújta az interlagosi pályára erre a hétre tervezett tesztjét).

A történtek az FIA-t is lépésekre sarkallták.

“Az FIA felkérte a Forma-1 jogtulajdonosát, hogy a Motorsport Világtanács következő, december 6-i ülésére készítsen jelentést az incidensekről. A Forma-1-gyel folytatott pozitív együttműködés szellemében a Világtanács megvizsgálja majd, hogyan lehetne megbízhatóbb, kiszámíthatóbb biztonságot teremteni a Forma-1-es világbajnokság minden eseményén” – írta a szervezet közleményében.

“Az eredményeket aztán megosztjuk majd az összes FIA-bajnokság szervezőivel, hogy a motorsport területén mindenütt érvényesüljön a pozitív hatás. A biztonság többszereplős dolog, az FIA ezért szorosan együttműködik majd a Forma-1-gyel és annak minden szereplőjével, hogy biztonságos környezetet teremthessünk mindenkinek, aki az F1-ben dolgozik vagy nézőként vesz részt a versenyeken.”