Fernando Alonso elégedett lehet a Brazil Nagydíjon nyújtott teljesítménnyel, előtte csak a három nagycsapat (Ferrari, Mercedes, Red Bull), és az utolsó hazai versenyét futó Felipe Massa végzett.

Miután végig szoros csatában állt a brazillal, a spanyol szavai hamar a Hondára és annak gyengeségeire terelődtek. „Nagyszerű autónk volt az egész versenyen, de nem tudtunk előzni. Az erő hiánya hihetetlen volt, mint Mexikóban. Jó párszor rendkívül közel voltam Felipéhez az utolsó kanyarból kijövet, és azt hittem, hogy meg tudom előzni, de DRS-sel is elhúzott tőlem.”

„Boldog hétvégénk volt, hatodik helyről indultunk, ötödikek voltunk az első kanyarban, végül pontokat szereztünk. A legjobb hétvége eddig, nagyon örülök” – mondta a kétszeres világbajnok.

Ez volt Alonso utolsó előtti futama a McLaren-Hondával, a csapat jövőre Renault-erőforrásokat használ, míg a Honda a Toro Rossónak szállít 2018-tól. „Az erőhiány rémisztő lehet a Toro Rossónak. A Renault a legjobb motorgyártó az utóbbi 15-20 évben, nem hiszem, hogy aggódnunk kell” – zárta a McLaren pilótája.