Fernando Alonso a hetedik helyre kvalifikált a brazil időmérőn az interlagosi pályán, de Daniel Ricciardo büntetése miatt a hatodik helyről vághat neki a futamnak. A McLaren pilótája élvezte a tempót, és megfogadta, hogy mindent bevet a balesete miatt hátulról rajtoló Lewis Hamilton és Daniel Ricciadro ellen.

„Elégedett vagyok a hetedik hellyel ezután a nehéz időmérő után. A körülmények trükkösek voltak, esőcseppek jelentek meg a sisakomon, ami ilyenkor elvesz egy kis magabiztosságot, ha száraz is a pálya. Meg kell bíznod az autódban, és határozottan kell megközelíteni a kanyarokat, még ha az eszed azt is mondja, hogy valami nem ugyanaz” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Tegnap nem voltunk elégedettek az autó egyensúlyával és teljesítményével, de ma előreléptünk, és versenyképesebbek voltunk. A hatodik rajthely fantasztikus a pontszerzés szempontjából, de tudjuk, hogy Hamilton és Ricciardo gyorsan fog közelíteni holnap” – nyilatkozta Alonso.

„Védekezni fogok, amennyire csak lehet, még ha holnapra teljesen száraz időt is várunk, így nem lesz egyszerű megtartani a helyezésünket” – zárta a McLaren spanyolja.