Jenson Button a 2016-os Olasz Nagydíj hétvégéjén jelentette be, hogy 2017-ben nem versenyez a Forma-1-ben, helyét az újonc Stoffel Vandoorne-nak adja át, ugyanakkor csak “szabadságra megy”, és harmadik pilótaként megtartják, 2018-ra pedig versenyzési opciót is kikötöttek számára.

A 37 éves angol idén be is ugrott a Monacói Nagydíjon, amíg ugyanazon a hétvégén Fernando Alonso az amerikai Indy 500-on próbált szerencsét, de előtte és utána is egyértelműen jelezte, hogy a kiszállását véglegesnek tartja és már nem fog az F1-ben versenyezni.

A McLaren az ősz folyamán Vandoorne-nal, majd Alonsóval is hosszabbított a jövő évre, hétfőn bejelentették, hogy 2018-tól neveltjük, a Forma-3-as Európa-bajnok Lando Norris lesz a csapat tartalékosa, azaz Button már ilyen minőségben sem szerepel tovább, a brit Sky Sports pedig úgy tudja, a felek nem is szándékozzák meghosszabbítani a veterán idén év végén lejáró szerződést.

Button a Japán Nagydíjon még a McLaren színeiben volt ott a paddockban, akkor arról beszélt, hogy idén kipihente magát, jövőre pedig szeretne újra teljes versenyprogramot vinni, még nem tudja hol, de biztosan nem az F1-ben.