Igazi drámával indult a 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj, miután a rajt után a harmadik kanyarban Sebastian Vettel és Lewis Hamilton összeütköztek. Az esetet megelőzően Max Verstappen megelőzte Vettelt és a pálya jobb szélére kényszerítette, eközben összeért a két autó. Hamilton ezt kihasználva balról előzte a ferrarist, akivel ő is összeért. Ezúttal azonban nagyobb következményei voltak a találkozónak, Hamilton defektet kapott, Vettelnek eltört az első szárnya.

Mindketten a bokszba hajtottak, majd a mezőny végéről zárkóztak fel. Vettel a negyedik, Hamilton a kilencedik helyig jutott, ami utóbbinak elég volt, hogy megszerezze pályafutása negyedik világbajnoki címét.

F1: Lauda megkérdőjelezte Vettel manőverét 1

Amikor a Sky Sports riportere felvetette Niki Laudának, a Mercedes csapatelnökének, hogy Hamilton elég szokatlan módon szerezte meg negyedik címét, ő így reagált, „Szokatlan? Amikor világbajnok vagy, világbajnok vagy. Ilyen egyszerű. Senkit nem érdekel, hogyan csinálod” – mondta, majd témát váltott.

„Amit én nem értek, az Vettel agresszív manővere a rajt után, ami keményen érintette Lewist. Egyáltalán nem az ő hibája volt.  És akkor elindult ez a dráma, de a végén fantasztikusan alakult.”

A futam után Hamilton is úgy vélte, hogy elég helyet hagyott ellenfelének, hogy elkerüljék az ütközést. „Jól rajtoltam. Nem igazán tudom, mi történt a harmadik kanyarban – de rengeteg helyet adtam neki.”

Lauda nyilatkozatában nagyon megdicsérte Hamiltont, aki az elmúlt hat versenyből ötöt megnyert és így ledolgozta hátrányát Vettellel szemben, és megnyerte negyedik világbajnoki címét, kihozva a maximumot a kissé nehézkes W08-as versenyautójukból.

F1: Lauda megkérdőjelezte Vettel manőverét 2„Lewis képes volt sokat javulni ebben az évben”  – mondta a háromszoros bajnok Lauda. „Ha négyszeres világbajnok akarsz lenni, akkor folyamatosan fejlődnöd kell. Ő a tavalyi évhez képest idén sokkal jobb volt. Hihetetlen előrelépés ez. A mostani egy nehezen vezethető autó, nem olyan gyors, mint tavaly, nem olyan könnyed, így a mostani siker az ő teljesítménye.”