Pályagutása 50. rajtelsőséget autózta Sebastian Vettel a 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj időmérő edzésén. A német legnagyobb riválisa ezúttal nem Lewis Hamilton, hanem Max Verstappen volt.

Így nyilatkozott a legjobb három az időmérő edzés után a kérdéseket feltevő Damon Hillnek:

Sebastian Vettel (1.)

„Igen! Nagyon boldog vagyok! Nagyon nehéz, eléggé csúszós, nehéz összerakni egy jó kört. Az első szektorom jó volt, aztán volt egy kis gondom a 6-os kanyarban, majdnem elcsesztem, vissza kellett váltanom egyesbe, de nem vesztettem vele időt. A végén pedig már csak be kellett hoznom a kocsit.”

„Tegnap nem tűntünk gyorsnak, de egész éjszaka dolgoztunk és javultunk, megváltozttunk egy-két dolgot, ami bevált. Most rendkívül örülök, holnap meglátjuk, mi lesz, de jó versenynek nézünk elébe.”

„Minden etapból ki kell hoznunk a maximumot, akár edzésről vagy időmérőről legyen szó. Meglátjuk, mi lesz. Nem annyira az én irányításom alatt állnak a dolgok a bajnoki címmel kapcsolatban, mint szeretném. Sok múlik Lewis teljesítményén, de mi a részünkről támadni fogunk, és meglátjuk, mire megyünk vele. A Ferrari megérdemli a jó eredményt, holnap kiderül, mi lesz.”

F1: Verstappen ideges az időmérő miatt 1

Max Verstappen (2.)

„Szuper-ideges vagyok. A Q3-ban nehezebb volt működésre bírni a gumikat, persze jó a második hely, de nem ezt szerettük volna.”

„Ma mindent beleadtam, de nem volt elég a pole pozícióhoz. Legalább erős rajthelyünk van.”

Lewis Hamilton (3.)

„A többiek remek munkát végeztek, ez a két srác( Vettel, Verstappen)  nagyon gyors volt, beleadtam, amit tudtam, az utolsó kör lehetett volna pár tizeddel jobb, de akkor sem tudtam volna versenyre kelni a többiekkel előttem.”

„Még mindig versenyben vagyunk a győzelemért, meglátjuk, mi történik Max-szel, remélem, legalább egyikőjükkel csatában lehetek holnap.”