Bár a McLaren és a Honda válását, a csapat jövő évtől induló renault-s együttműködését már egy hónapja bejelentették, Fernando Alonso szerződéshosszabbítása továbbra sem történt meg.

Bár a McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier a közelmúltban több megszólalásában is arra utalt, hogy Alonso maradni fog, az utolsó simításoknál tartanak a szerződést illetően, a spanyol El Mundo Deportivónak adott friss interjújában a kétszeres világbajnok azt mondta, még mindig nem döntött.

“Továbbra sincs döntés. Makd meglátjuk, mi lesz. Még mindig nyitva tartok minden lehetőséget” – szögezte le.

Miután Alonso idén megpróbálkozott az amerikai Indy 500 megnyerésével, a friss pletykák szerint pedig 2018-ban Le Mans-ban próbálna szerencsét, amire egy januári, amerikai hosszútávú futamon, a daytonai 24 óráson készülne, a lap szerint még mindig pakliban van, hogy más kategóriára nyergeljen át a 36 éves spanyol.

“Ahogy többször is elmondtam már, az egyik célom az, hogy én legyek a világ legjobb, legteljesebb versenyzője, ehhez pedig az kell, hogy más kategóriákban is nyerjek, főképp, hogy megszerezzem a hármas koronát.”

“Sokszor az F1-re fókuszálunk, ugyanis az a világ legjobb versenysorozata, a legmagasabb szintű technikával. De vannak azért más sorozatok más autókkal, kevesebb technikával, amelyek más készségeket kívánnak, de nagy kihívást jelentenek valaki olyannak, aki más területre specializálódott.”

F1: Alonso még mindig nem döntött 1

Alonso a fentiekkel együtt kizárta, hogy teljes Indycar-szezont vállaljon a közeljövőben:

“Rövid távon egyáltalán nem tervezek teljes Indycar-idényt. De az 500 mérföldes, főleg az idei tapasztalataim után, továbbra is vonzó. A jövőben megpróbálkoznék még vele, de nem tudom, mikor.”

A harmadik világbajnoki címet tíz éve hiába kergető, az elmúlt három szezonban már a pontszerzésekért is vért izzadó veteránt arról is megkérdezték, mi motiválja jelenleg:

“Amikor az ember bekerül az F1-be, arról álmodik, hogy megmutathassa a világnak, mire képes, hogy sikeres lehet. Most már az motivál, hogy elvárások vannak velem szemben, amikor az autóba ülök, az a feladatom, hogy eredményeket hozzak a csapatnak.”

Alonso a mai napon az közösségi médiában azt is bejelentette, hogy a jövő hétvégi Amerikai Nagydíjon az Indy 500-on használthoz igen hasonló festésű bukóban vezet majd:

Casco para el US GP. Helmet for the US GP. #indy500tribute #🇺🇸 #fans #thanks #mclaren #bellhelmets @bellhelmetseurope

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által megosztott bejegyzés, 2017. Okt 13., 05:01 PDT