Sebastian Vettel a kockás zászló alatt elégedett lehetett a versenyével, hiszen a szombati motorhiba miatt csak a 20. helyről rajtolt, végül mégis a 4. helyen ért célba, néhány kanyarral később viszont odalett az öröm, a rommá tört Ferrariból kellett kikászálódnia.

A négyszeres világbajnok német a Williams újoncával, a 8. helyen beérő Lance Stroll-lal akadt össze a levezető körön az 5. kanyarban.

a videó a hirdetés után indul
a videó a hirdetés után indul

A versenybírók vizsgálat alá vonták az esetet, de viszonylag gyorsan arra jutottak, hogy egyik versenyző sem tehető egyedüli felelőssé, ezért büntetést nem osztottak ki, ugyanakkor figyelmeztettek, hogy a verseny vége után is kellő körültekintéssel kell vezetni.

“Kimentem a külső ívre, hogy felszedjek egy kis gumitörmeléket, és szerintem Lance is ugyanezt akarta, csak nem figyelt, én már ott voltam, ütköztünk. Teljesen felesleges volt. Szerintem egyszerűen nem nézett körül, amikor gumiért indult. Nem az én hibám, hogy valaki gumigyűjtés közben belém jön” – mondta Vettel, miután Pascal Wehrlein visszataxizott vele a bokszutcába.

“A levezető kör volt, lassan tartottam vissza a bokszutcába. Fura egy baleset. A versenynek már vége volt, természetesen egyikünk részéről sem volt szándékos” – nyilatkozta a Williams kanadai újonca.

Vettel amúgy sem volt azért túl boldog, úgy érzi, sima győzelem úszott el amiatt, hogy a 20. helyről kellett indulnia:

“Nagyon gyors az autónk, ha az elejéről rajtoltam volna, meg is nyerem a versenyt. Ma ez nem jött össze – a futam nagy részében én voltam a leggyorsabb, de az utolsó helyről kezdtem. Azért így legalább szórakoztató volt a verseny, főleg az első körök. Nagyon szerettem volna felérni a dobogóra, hajtottam is, mint az őrült, de a végére sajnos elfogytak a gumik.”