Stoffel Vandoorne szombati remek teljesítménye után a hetedik helyen fejezte be a futamot a szepangi pályán, beállítva ezzel pályafutása legjobb eredményét, amit az előző, szingapúri futamon ért el.

„Számomra ez volt az eddigi legjobb versenyem a Forma-1-ben” – mondta a belga pilóta. „Egy ilyen pályán hetedikként célba érni, és egész hétvégén gyorsnak lenni – azt hittük, nehéz lesz ma, azonban egy fantasztikus versenyünk volt.”

„Nagyszerűen kaptam el a rajtot, majd tudtuk, hogy nehéz lesz a Force Indiákat és a Williamseket magunk mögött tartani, de csak Sergio [Perez] előzött meg. Nyomtuk, mint az állat, körökön keresztül, egyszerre az üzemanyagra és a gumikra is figyelve. A körülmények elég kemények voltak, de tartottuk a különbséget Lance és köztem, hihetetlenül elégedett vagyok a versenyemmel” – mondta Vandoorne.

A belga örül, hogy végre megmutathatja, mit is tud valójában. „Az utóbbi néhány verseny nagyon jól alakult számomra. Keményen dolgozok, próbálok nyomást helyezni [Alonsóra], és ez jót tesz a csapatszellemnek.”

F1: Vandoorne legjobb futamán van túl 1

Csapattársa, Fernando Alonso 11. helyen ért célba, éppen a pontszerző zónán kívül. A rajtnál figyelnie kellett a spanyolnak, Esteban Ocon és Felipe Massa koccanása körül kialakult tumultusban ő is vesztett néhány pozíciót.

„Voltak már jobb napjaink is. Kár, hogy a kettes kanyarban a Williamsek előttem értek össze, így vesztettünk néhány pozíciót. Ezután mindig a második csoportban voltunk, mindig lassabban mentünk, mint amit a tempónk engedett volna, de nem tudtunk előzni. Reméljük, Japánban erősebben térünk vissza” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok.